23948sdkhjf

Postkrise i Danmark bidrager til milliardtab i PostNord

Der sendes flere pakker fra handel på nettet, men det opvejer ikke, at der sendes færre breve.
Den danske del af den fællesnordiske postkoncern PostNord gik ud af 2016 med et massivt underskud. Det viser PostNords årsregnskab.

PostNord Danmarks omsætning faldt seks procent til 9,6 milliarder svenske kroner, men posten her i landet fik et underskud på driften på svimlende 1,9 milliarder svenske kroner.

Det skyldes blandt andet, at PostNord har nedskrevet den danske del af forretningen med knap 1,2 milliarder svenske kroner.

Det betyder, at man har erkendt, at aktiverne ikke længere har den samme værdi, forklarer PostNords danske landechef.

- Vi tror ikke på, at den brevforretning, der var, kommer tilbage. Med den viden, vi har nu, det brevfald, vi har set, og den brevmængde, der er tilbage, har de aktiver bare ikke længere den værdi, som de stod i bøgerne til, siger Peter Kjær Jensen.

Samlet havde koncernen PostNord et driftsunderskud på lige over en milliard svenske kroner i 2016, og det altså især den danske del af forretningen, der trækker ned.

- Det er et resultat af, at vores brevvolumener er faldet hurtigere, end vi kunne forudse - og hurtigere end noget andet sted i verden, siger PostNords danske landechef, Peter Kjær Jensen.

- Det er umuligt for os at skære omkostninger til i et tempo, hvor vi kan blive ved med at være bare moderat profitable. Det er det, der er årsagen til det finansielle resultat på driften, siger han.

Faldende brevmængder i Danmark hænger blandt andet sammen med digitaliseringen i det offentlige. Her er man gået fra at sende breve til beskeder i e-boks.

PostNords samlede nettoomsætning faldt med tre procent i 2016 sammenlignet med 2015. Omsætningen lyder på 38,5 milliarder svenske kroner i 2016.

Færre breve i alle lande trækker ned, mens flere pakker fra handel på nettet trækker op.

Men altså ikke nok til at opveje problemerne især i den danske del af virksomheden, hvor brevmængden faldt med 23 procent alene.

I forbindelse med regnskabet oplyser PostNord, at den danske del af selskabet skal igennem en stor omstrukturering, så økonomien bliver bæredygtig.

Omlægning af postuddelingen kommer til at koste 1000 stillinger både i år og i de kommende år.

/ritzau/
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128